Različita učenja, želeti ili ne?

Svako ljudsko biće u sebi nosi sav taj univerzum koji pokušavamo da dokučimo. Proces buđenja je zapravo proces sećanja naše prave prirode. Setiti se toga, znači spoznati boga u sebi, znači biti bog.  Jedina istina i jedina stvarnost koja postoji je zapravo bog.  Bog koji kroz nas iskušava sebe. Prava radost i blaženstvo dolaze onda, kada dodirnemo božansku iskru u nama. Do tada ćemo se vrteti u krugu, ne ići nikud i ne dolaziti nigde konkretno. Jedino Naš vlastiti um može imati ulogu pakla, drugi pakao ne postoji. Crvotočina življenja ili bolje reći preživljavanja prestaje onog momenta kada budemo razumeli poslednji program u nama. Kada sklonimo zavesu,  predstavu koju imamo o prošlosti i budućnosti spoznaćemo da postoji samo jedno vreme, a to je sadašnjost. Sadašnjost u kome se odigrava celo postojanje. Svi naši životi žive upravo sada.

Ako uzmemo u obzir da svi naši životi žive sada, onda su i sve želje već ispunjene. Naše je da izaberemo koje u ovom životu želimo opet da iskusimo. Naravno, postoji preduslov da se težnja ka njenom ostvarenju zasniva pre svega na tome da od nje imamo nešto da naučimo ili ti spoznamo za dalji rast. fokusirati misao na sadašnji trenutak  zamisliti (vizualizati) želju kao da je ostvarena, osetiti radost ostvarenog dela,  znači povećati potencijal za njeno ostvarenje. jedan od najjačih zakona univerzuma je zakon privlačnosti. Vaša poruka iz srca ne shvatljivom brzinom stiže do tvorca koji ‘registruje’ osećaj ili emociju koju šaljete. Što je taj osećaj čistiji i jasniji to je veća šansa da povratni odgovor bude njeno ispunjenje, i to baš danas. Ne pokušavajmo racionalnošću i umom da shvatimo na koji način će se to odigrati, ako mislite da su šanse minimalne zbog recimo vaše trenutne situacije, vi ne znate! Univerzum zna, i ako je poruka jasna, verujte da će naći način da se uvuče u stvarnost. Prepustite taj zadatak njemu. Zapamtimo ovaj  redosled:  misao stvara osećanje, osećanje je jednako delo. Čak je i vibracija želje u jednu ruku teška. Zastanite na momenat, i razmisljajte o nekoj vašoj želji. Ako ste uvideli se želja popela na nivo koji možemo nazvati i čežnjom, potencijal se umanjuje. Pokušajte afirmacijama da spustite vibraciju toga, ali ne na nivo želje, već nivo sopstvene potrebe. Smatram da tada zakon privlačnosti radi mnogo bolje. redosled; čežnja, želja, potreba.

MOŽDA VAS ZANIMA :  “Nije posao drugih da vas vole – to je vaš posao”: 10 moćnih životnih lekcija koje nikada nemojte zaboraviti

Paradoksalno u ovom prvom učenju je jedan drugi deo priče, koja nam govori da su želje zapravo jednake patnji. Ako želimo da spoznamo pravu istinu, želje, ambicije i ciljeva se faktički treba osloboditi. One nas koče da uživamo u jednostavnosti života. Koče nas da živimo u sadašnjosti. Kada se spozna sadašnjost kao jedino ‘vreme’ koje postoji, čovek kreće da živi svoju smrt, ispunjenjen svakim trenutkom, uživa u samom postojanju. Gleda srcem i gleda ljubavlju. Svaka filozofija nestaje. Otklanja se sav teret, um je slobodan, ego se stišava, sva napetost nestaje. Svest se spaja sa egzistencijom, osećamo konekciju sa sobom, univerzumom i zemljom. Delujemo slobodno poput galeba Džonatana koji ne leti da bi lovio hranu, već leti zbog samog čina letenja. Lepota je u tome.

 

Želeti ili ne?

Ako su želje produkt ega, sigurno je da će teško doći do ostvarenja, ili će pak naše ispunjene biti kratkoročno. Meditirajmo o tome što nas ispunjava. Meditirajmo o sebi, o svecima i duhovnim energijama. One nam pomažu, spuštaju svetlost i oplemenjuju našu dušu.

 

Naš autor: Marko Vucetic

Izvor: Oazaznjanja.com

KORISTAN ILI ZANIMLJIV SADRŽAJ? PODIJELI SA OSTALIMA, HVALA ❤️