„Nije istina da svako treba da sledi jedan put, potraži sopstveni” Ram Dass

Kada je noc vedra mozemo videti milijarde zvezda koje sijaju i svetlucaju. Svaka od njih ima sopstveno mesto, dovoljno blizu a ipak dovoljno daleko jedna od druge. Neke od njih su napravljene od slicnog materijala ali se opet razlikuju po velicini ili putanji po kojoj se krecu. Svakoga dana poneka se ugasi ali se svakodnevno nova pojavi, ali kada ih pogledam tako zajedno izgledaju zadivljujuce, u isto vreme osecam i strah i neustrasivost, osecam se beznacajno ali i mocno. One cine kosmos. Ali postoji jos jedan, ovde na planeti Zemlji, napravljen od ljudi. Svako od nas je zvezda ali i kosmos za sebe. Kako?

Na prvi pogled svi smo ljudska bica, bez obzira na boju koze, mesto prebivalista, bez obzira na nas socijalni status ili diplomu koju imamo, svi imamo crvenu krv, cak i pripadnici kraljevskih porodica, mi smo zvezde u nasem zivotu, okruzeni porodicom, prijateljima, kolegama na poslu i ostalim ljudima koje srecemo u nasem zivotu. To je nas kosmos. Kao i zvezde na nebu, svako od nas ima svoje mesto, a mesta ima dovoljno za svakoga, svako od nas ima svoju putanju kretanja, jer kada bi svi isli u istom pravcu pola planete bi bilo prenaseljeno a druga bi bila nenastanjena. Zbog toga svako od nas ima svoj pravac, da napravimo ravnotezu. Dovoljno smo blizu jedni drugih da mozemo da naucimo ili budemo nauceni, sticemo iskustva, ali smo opet na neki nacin sami, sto smatram velikom prednoscu.

Svakom od nas su dati odredjeni talenti, sposobnosti, dato nam je sve sto nas cini posebnim a to je nasa svrha postojanja. Nije samo da zivimo svoje zivote, prezivljavamo ili samo da budemo broj stanovnistva, vec mnogo vise od toga. Dat nam je zivot, kao najdragoceniji poklon i nasa duznost je da se prema njemu odnosimo sa najvecom paznjom, da ga svakodnevno poboljsavamo i damo sve od sebe da ga napravimo vrednim zivljenja.

MOŽDA VAS ZANIMA :  Moć paljenja svijeća: Svijeće treba paliti s namjerom!

Svi smo unikati, jedinstveni i nasa svrha postojanja je jedinstvena, ne osvrcite se oko sebe, ne takmicite se sa drugima, vec samo sa sobom, usudite se da pomerate sopstvene granice, usudite se da koracate sopstvenim putem, ne samo da mislite o tome, bez straha sanjajte sopstvene snove, bez obzira koliko nemoguci ili nedostizni bili na prvi pogled, svim srcem verujte u njih i dajte sve od sebe da ih ostvarite. Mozda se nece ostvariti sutra, sledeci mesec ili sledece godine, sanjajte ali ne forsirajte, dajte sve od sebe i pustite da se desi u pravo vreme i kada ste vi spremni.Slusajte svoje srce, svoj instikt, samim rodjenjem ste postavljeni na pocetak vaseg sopstvenog puta koji ce vas odvesti do konacnog odredista, obratite paznju na znakove koji su svakodnevno oko vas i napredovacete u ostvarenju vasih snova.

Zamenite strah slobodom, budite svesni svojih sposobnosti i vrednosti, oslonite se na njih i krenite po ono sto zelite bez obzira na drzavu u kojoj zivite, njenu ekonomiju i vladu, jer vasim putem idete samo vi.

Naš autor: Aleksandra Djurovic / OazaZnanja

KORISTAN ILI ZANIMLJIV SADRŽAJ? PODIJELI SA OSTALIMA, HVALA ❤️