Evo zašto je soda bikarbona lijek 21. vijeka: Ovaj recept sa sodom svi moraju znati

Profesor Ivan Pavlovič Neumivakin u svojoj knjizi Soda. Mitovi i stvarnost, kao i tokom predavanja i ličnih sastanaka, stalno govori o ljekovitom potencijalu sode bikarbone istice da vjeruje da je ovaj bijeli prah lijek 21. veka!

Ovaj doktor je proučavao iskustva mnogih naučnika i istraživača, i sa višemilionskom publikom podijelio svoju metodologiju liječenja zasnovanu na upotrebi sode bikarbone.

Profesor preporučuje uzimanje sode ujutro i uveče na prazan stomak 20-30 minuta prije jela. Preporučljivo je uzeti još jedanput popodne. Ipak, profesor Neumivakin ne preporučuje da se odmah krene sa velikim dozama.

“Početna doza može biti pola kašičice sode bikarbone razblažene u toploj vodi ili mlijeku (1 kašika). Tri dana uzimajte sodu, pa napravite tri dana pauze”, preporučuje doktor.

Ako tijelo normalno prihvati takav tretman, doza se može povećati na 1 kašičicu. Ponovo uzimajte 3 dana pa napravite isto toliku pauzu.

Mnogi ljudi sada pate od pojačane kiselosti (acidoze) zbog prisustva otrova u hrani, vazduhu i vodi, uključujući pesticide. Mentalni poremećaji, uključujući strah, anksioznost, iritaciju, depresiju, bes, zavist ili mržnju, takođe izazivaju acidozu i samotrovanje tijela. Duga upotreba lijekova takođe će negativno uticati na kiselost probavnog sistema,piše Kurir.

Kako se soda ponaša u ljudskom tijelu?

Zbog neutralizacije kiselosti, soda bikarbona doprinosi održavanju normalne acidobazne ravnoteže i povećanju alkalne rezerve u telu. Upotrebom sode možete očistiti krvne sudove, ukloniti kiseline u jetri i bubrezima, gastrointestinalnom traktu, tvrdi profesor. On dodaje da, ako se malo prekorači doza, moće doći do laksativnog efekta.

MOŽDA VAS ZANIMA :  ZOVU GA “ČUDO” OD LIJEKA: Za samo 7 dana reguliše pritisak i smanjuje holesterol…

Profesor tvrdi da soda pomaže ćelijama da obnove energiju i da pomaže biohemijskimh procesima povećanjem hemodinamike. Takođe vjeruje da pozitivnoutiče na poboljšanu apsorpciju kiseonika u tkiva. Kao rezultat toga, poboljšava se zdravstveno stanje i povećavaju se mentalne i fizičke sposobnosti.

Neutralizacijom kiselosti, dr Neumivakin tvrdi da urin postaje alkalan, što će olakšati rad bubrega, sprječavajući stvaranje kamena i štedeći fizilku i mentalnu energiju.

“Crijeva će bolje raditi ako uzimate sodu bikarbonu s toplim mlijekom, jer nastaju alkalne natrijumove soli aminokiselina, pa će njihova apsorpcija u krv biti brža i lakša”, kaže profesor.

Kaže i da je soda bikarbona neizostavna u procesu uklanjanja teških metala iz tijela: žive, olova, barijuma, kadmijuma, talijuma, kao i uklanjanja radioaktivnih izotopa i sprječavanja infekcije tijela zračenjem. Uz to, soda rastvara sve naslage štetne za zglobove i kičmu, pomaže u borbi protiv osteohondroze, poliartritisa i gihta, reume, urolitijaze i kolelitijaze, tvrdi dr Neumivakin.

Napomena: Prije svake primjene prirodnih lijekova, posavetujte se sa vašim ljekarom!

Izvor:svjetlodunjaluka

KORISTAN ILI ZANIMLJIV SADRŽAJ? PODIJELI SA OSTALIMA, HVALA ❤️